Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

250 μιλια την ωρα με το πιο γρηγορο ηλεκτρικο αυτοκινητο!

250 μίλια την ώρα με το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπόρεσαν να διανύσουν έντεκα μαθητές και καθηγητές από το Imperial College του Λονδίνου.
Στο τέλος του ταξιδιού τους, τερμάτισαν ένα ταξίδι 16.000 μιλίων στις αμερικανικές λεωφόρους με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Χρειάστηκαν 70 ημέρες ακριβώς για να οδηγήσουν με σπορ SRZero (που μοιάζει περισσότερο με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο) από το Prudhoe Bay της Αλάσκας στο νοτιότερο άκρο του κόσμου, την πόλη Ushuaia της Αργεντινής.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής συνάντησαν δυσκολίες όταν έσπασαν τα αμορτισέρ τους στην Αργεντινή ενώ όλες οι λεπτομέρειες για τις μικροαναποδιές περιγράφονται βήμα προς βήμα στο blog τους (http://www.racinggreenendurance.com/).
Είναι λίγο ως πολύ το πιο ''πράσινο'' ταξίδι στον κόσμο με 250 μίλια την ώρα. Στην πραγματικότητα με βάση το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, το SR8, η SRZero χρησιμοποιεί δύο Evo-ηλεκτρικούς κινητήρες με μπαταρία 56 kWh που μπορεί να βγάλει 400 ίππους στο δρόμο.
Χρειάζεται μια πλήρη φόρτιση κάθε περίπου 6 ώρες (ανάλογα με την τάση) και ο οδηγός μπορεί να διανύσει περίπου 500 μίλια την ημέρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οδηγούσε για 70 ημέρες και καθυστέρησε μόνο μερικές φορές από διάφορες ατυχίες.

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP