Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ …Στον επαγγελματια αθλητη

Όταν πχ έχουμε στρές λέμε ότι είμαστε αγχωμένοι . ¨Όταν είμαστε αγχωμένοι γινόμαστε υπερκινητικοί . Γιατί είμαστε υπερκινητικοί . Διότι  οι εντολές  από τον εγγκέλφαλο μας μας ανάβουν κόκκινα λαμπάκια. Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού. Αδρεναλίνες και ντοπαμίνες στο φούλ. Φοβερές υπερεκκρίσεις . Και κάποιες άλλες ουσιούλες σε καταστολή. Όλα αυτά για να αντέξεις .Όταν ξεπεράσεις τον κίνδυνο ο οργανισμός πρέπει να αποκατασταθεί. Αν όμως κάθε μέρα είσαι σε κατάσταση συναγερμού όπως πχ ένας επαγγελματίας  αθλητής τότε  τι γίνεται;  Τι θα γίνει; Τι παθαίνει ο αθλητής που δεν κάνει επαρκή αποκατάσταση μετά από προπόνηση και δεν δίνει ο οργανισμός του απαραίτητες ανάσες ; κλατάρει  που κλατάρει ; σε ποιο σημείο του κορμιού είναι πιο πιο ταλαιπωρημένο πχ το γόνατο Ε αυτό γίνεται . Το νευρομυικό πηδάς κάθε μέρα με φάρμακα , εξοντωτική προπόνηση και φούλ στρεσάρισμα ; Στο νευρομυικό θα γίνει το μπουμ με πχ Λου Γκέρινγκ . Απλά τα πραγματάκια.
 Στην περίπτωση λοιπόν του στρές ισχύει ότι και στις υπόλοιπες που είδαμε. Ο οργανισμός δηλητηριάζεται . Οι χημικές ουσίες πέφτουν , οι <<κακές ανεβαίνουν για να το πούμε χονδρικά. Κι εξασθενεί σταδιακά το κορμί μας . Που σημαίνει ότι προκαλούνται διαταραχές στις αλυσίδες που δεν πρέπει να σπάνε με τίποτα.
  Έτσι και σπάσουν ο οργανισμός γίνεται ευάλωτος . Τι μου έκανες ; Μου διατάραξες το κεντρικό σύστημα. Ωραία εκεί θα ξεσπάσω . Πότε ; Θα δούμε . Όταν σε βρω μπόσικο. Και σήμερα να μην είμαι θα είμαι αύριο. Και να χάσω τη βολή δεν πειράζει. Θα κάνω φόλωου όπως οι μπασκετμπολίστες και θα βάλω το καλάθι.
  Έτσι λοιπόν , και είσαι γονιδιακά προδιατεθειμένος , δηλαδή ελαττωματικός γενετικά όσον αφορά το νευρομυικό σου σύστημα , τότε το Λου Γέρινγκ κτυπά την πόρτα . Την βρίσκει ανοιχτή και μπαίνει ο ιός . Και από εκεί κα πέρα , άστα να πάνε.
 Η πτώση της άμυνας του οργανισμού , είναι όπως πέφτει το κάστρο. Μπουκάρει μέσα όποιος εχθρός είναι στάντ μπάι . Όποιος περιμένει.
 Τοξικότητα συν προδιάθεση , λοιπόν . Αυτή φαίνεται να είναι η ουσία.

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP