Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

9 παραξενα ποτα του κοσμου!

 Μερικά απο τα πιο παράξενα ποτά που υπάρχουν στον κόσμο:

1. Κρασί γλάρου, Αρκτικός κύκλος

Περιορισμένοι από το… «δροσερό» περιβάλλον, οι Ινουίτ (Εσκιμώοι) δεν είχαν με τι να δημιουργήσουν κρασί για να ζεσταθούν λίγο από το κρύο. Κι έτσι κατέληξαν σε μια απλή – γι’ αυτούς συνταγή: έπαιρναν τους νεκρούς γλάρους και τους έβαζαν σε μπουκάλια με νερό, αφήνοντάς τα στον ήλιο για να ζυμωθούν. Αν και το αποτέλεσμα αυτού δεν μοιάζει να κερδίζει κάποιο βραβείο καλύτερου κρασιού μελλοντικά, απ’ ό,τι έχει αναφερθεί, μπορεί να επιφέρει τη μέθη –θα πρέπει, όμως, να ανηφορίσετε προς τα πολύ Βόρεια για να το βρείτε, καθώς τα σούπερ μάρκετ και οι κάβες, δεν το φιλοξενούν στα ράφια τους.
  1. Μπίρα-πίτσα, Ιλινόις Ηνωμένων Πολιτειών
    Η πίτσα και η μπίρα αποτελεί το ιδανικό «ολοκληρωμένο» γεύμα όλου του δυτικού κόσμου, οπότε δεν ήταν και πολύ περίεργη η ιδέα ενός ζευγαριού από το Ιλινόις να δημιουργήσει τη συνένωση των δύο. Μια μπίρα που ζυμώνεται με ρίγανη, βασιλικό, ντομάτα και σκόρδο, η Mamma Mia πίτσα-μπίρα δημιουργείται με τα συστατικά μιας πίτσας-μαργαρίτα, τα οποία προστίθενται στο χυλό βύνης, εμποτίζοντάς τον.

  2. Μπέικον-βότκα, Σιάτλ Ηνωμένων Πολιτειών
    Μήπως ο συνδυασμός του μπέικον με ένα αλκοολούχο ποτό μας σώσει όλους από το hangover της επόμενης ημέρας; Οι Αμερικανοί πάντως προσπαθούν να βρουν τη λύση. Συγκεκριμένα, μια εταιρεία στο Σηάτλ με προδιάθεση πάντα να προωθεί ανορθόδοξα κοκτέιλ, δοκίμασε και το μείγμα μπέικον με βότκα, το οποίο μάλλον ταιριάζει πολύ σε ένα Bloody Mary. Αν θέλετε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας, βρίσκεστε μόνο 2-3 πτήσεις μακριά.


  3. Πούλκε, Μεξικό
    Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα «αθώο» ποτήρι γάλα, το Πούλκε, όμως, αντί για ασβέστιο και βιταμίνη D, μάλλον θα σας δώσει να καταλάβετε! Περιέχει 4% με 8% αλκοόλ και παρασκευάζεται από τον γαλακτώδη χυμό ενός φυτού ονόματι maguey, γνωστό ως αμερικανική αλόη – που όμως δεν ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη γνωστή μας αλόη – ενώ για αιώνες αποτελούσε ένα ιερό ποτό. Στο Μεξικό γίνονται ήδη προσπάθειες να προωθηθεί χάριν της αύξησης του τουρισμού, ενώ στην Τλαξκάλα, έχει ήδη δημιουργηθεί το λεγόμενο «Πούλκε τουρ» προς ενημέρωση του κόσμου.

  4. Κρασί φιδιού, Βιετνάμ
    Το συγκεκριμένο κρασί παράγεται εμποτίζοντας ένα ολόκληρο φίδι σε κρασί ρυζιού ή αιθυλική αλκοόλη και μάλιστα έχει και οφέλη για την υγεία, αφού οι ειδικοί αναφέρουν ότι μπορεί να γιατρέψει διάφορες παθήσεις, από την… φαλάκρα μέχρι την ανικανότητα (κυρίως λόγω των ιδιοτήτων του φιδιού, στις οποίες πιστεύουν πολύ στην Νοτιοανατολική Ασία). Το Χωριό του φιδιού, μια περιοχή με εστιατόρια και μπαρ στο Ανόι, προσφέρει μάλιστα στους τουρίστες την ευκαιρία να το δοκιμάσουν φρέσκο-φρέσκο, καθώς το ετοιμάζουν μπροστά τους, ενώ μετά μπορούν να συνεχίσουν και με το υπόλοιπο φίδι – ξέρετε, μπριζόλα φιδιού, δέρμα κ.λ.π.

  5. «Κρασί» από γάλα φοράδας (Αirag), Μογγολία
    Το παραδοσιακό ποτό των Μογγόλων προέρχεται από γάλα αλόγου και φημίζεται για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες, έχοντας ελαφρώς ξινή γεύση. Θεωρείται μάλιστα μέρος των εθίμων φιλοξενίας να προσφέρουν ένα μπολ airag σε όποιον μπαίνει στο σπίτι τους και το να το αρνηθεί κάποιος, θεωρείται μεγάλη αγένεια.

  6. Βότκα με σκορπιό, Αγγλία
    Κάποιοι την πίνουν με πάγο, άλλοι με… σκορπιό, όπως και να ‘χει πάντως, ο άνθρωπος δεν σταματά να επινοεί ιδέες για να βασανίσει κι άλλο το ζωικό βασίλειο. Κι ενώ πολλοί περιμένετε η βότκα με γαρνιτούρα έναν μικρό σκορπιό να αποτελεί το τοπικό έθιμο της Ταϊλάνδης ή της Κίνας, πέσατε έξω, αφού αυτό συμβαίνει στην Αγγλία όπου – ναι, είναι αλήθεια - παράγεται και εμφιαλώνεται βότκα με σκορπιό μέσα στο μπουκάλι, ο οποίος ανατράφηκε υπό συγκεκριμένες συνθήκες – δεν είναι άγριος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτού του είδους η βότκα αποτελεί το απόλυτο σφηνάκι κι ότι κερνώντας το θα εντυπωσιαστούν οι πάντες, ενώ συμβουλεύουν να τοποθετείται και ένας σκορπιός σαν γαρνιτούρα. Δεν είμαστε σίγουροι, όμως, ότι το ραντεβού σας θα βρει το ίδιο χαριτωμένο έναν σκορπιό στη θέση μιας φέτας λεμονιού…

  7. Κρασί ποντικών, Κίνα
    Η αλήθεια είναι ότι η Κίνα πλέον δεν μας εκπλήσσει στις γαστριμαργικές της επινοήσεις. Η πρωτοφανής αυτή ιδέα ουσιαστικά προστάζει να πνίξουν μια ολόκληρη οικογένεια μωρών-ποντικιών σε ένα βαρέλι γεμάτο κρασί και να τα αφήσουν για ένα χρόνο να ζυμωθούν. Προς έκπληξη όλων, οι ειδικοί αναφέρουν ότι όλη αυτή η διεργασία δεν μυρίζει – ούτε, όμως, έχει ιδιαίτερα καλή γεύση- ενώ μπορεί να θεραπεύσει προβλήματα στο συκώτι, την επιδερμίδα, όπως και το αναπνευστικό.

  8. Μπύρα για σκύλους (Kwispelbier), Ολλανδία
    Μην ανησυχείτε, δεν είναι αλκοολούχα (οπότε ο μικρός σας Αζόρ δεν πρόκειται να μεθύσει), αλλά είναι οπωσδήποτε λίγο περίεργη, αφού έχει άρωμα… μοσχαριού, περιέχοντας, όμως, πολλά θρεπτικά συστατικά για το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Ευκαιρία να τσουγκρίσετε με τον σκύλο σας.

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP