Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Τι ειναι το εξανθημα του κινητου

Εάν είστε δεινός χρήστης του κινητού και εμφανίσετε ξαφνικά ένα μυστηριώδες εξάνθημα κατά μήκος της γνάθου, στο μάγουλο ή στο αυτί σας, είναι πιθανό να έχετε εκδηλώσει αλλεργία στο νικέλιο – ένα από τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των κινητών τηλεφώνων.
Τα τελευταία χρόνια, οι δερματολόγοι βλέπουν έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό ασθενών με τέτοιου είδους δερματοπάθεια, την οποία πλέον αποκαλούν «εξάνθημα του κινητού». Το εξάνθημα του κινητού ανήκει στις δερματίτιδες εξ επαφής και όπως όλες, έτσι κι αυτό τείνει να εξαφανίζεται μόλις οι ασθενείς παύουν να εκτίθενται στην αιτία του.
Υπολογίζεται ότι τo 3% των ανδρών και το 17% των γυναικών έχουν αλλεργία στο νικέλιο. Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από το εξάνθημα του κινητού επειδή συχνά έχουν ήδη εκδηλώσει αλλεργία στα μεταλλικά σκουλαρίκια και άλλα κοσμήματα, κατά τον δρα Κλίφορντ Μπάσετ, αλλεργιολόγο στην πόλη της Νέας Υόρκης και μέλος του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Aσθματος και Ανοσολογίας (ACAAI).
Προς το παρόν παραμένει ασαφές πόσοι άνθρωποι πάσχουν από αλλεργικές αντιδράσεις στα κινητά τους. Oμως στην ιατρική βιβλιογραφία δημοσιεύονται με αυξανόμενη συχνότητα περιστατικά ασθενών.

Η θεραπεία

«Εάν εμφανιστεί εξάνθημα από ένα κόσμημα, από το μεταλλικό κουμπί του τζιν σας ή στο πρόσωπο από το κινητό σας, πιθανότατα έχετε υπερευαισθησία στο νικέλιο», εξηγεί η δρ Φονέισιερ.
Για να αντιμετωπίσετε το εξάνθημα του κινητού, ο γιατρός μπορεί να σας χορηγήσει κάποια ήπια κορτικοστεροειδή αλοιφή, αλλά είναι πολύ σημαντικό να κρατήσετε μακριά από το πρόσωπό σας τα τμήματα του τηλεφώνου που αποτελούνται από νικέλιο.
«Αγοράστε μια θήκη για το κινητό, αρχίστε να μιλάτε με hands-free, χρησιμοποιήστε ένα bluetooth ή αλλάξτε συσκευή, επιλέγοντας μία που δεν περιέχει στις επιφάνειές της νικέλιο», συνιστά η δρ Φονέισιερ.

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP