Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

4 χρωματα λουλουδιων για εξισορροπηση της ενεργειας

4 χρώματα λουλουδιών παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξισορρόπηση της ενέργειας. Υπάρχουν σύμφωνα με το Φενγκ Σούι 4 σημαντικά και δυνατά χρώματα που θεωρούνται ευοίωνα όλο το χρόνο.
Το κόκκινο είναι ιδιαίτερα ευοίωνο και χρησιμοποιείται για την προσέλκυση της καλοτυχίας. Από το πιο απαλό ροζ μέχρι το πιο βαθύ κόκκινο προσφέρει θετική ενέργεια στον κήπο σας. Η καλύτερη θέση για το κόκκινο είναι νότια, επειδή εκεί κυριαρχεί η ουσία του κόκκινου, το στοιχείο της φωτιάς. Ανεξάρτητα πάντως από αυτή την επισήμανση, το κόκκινο, σε όποια θέση και αν τοποθετηθεί, φέρνει την θετική ενέργεια (To Γιανγκ αντιπροσωπεύει την πιο ενεργητική και θερμή πλευρά).
Τα κίτρινα λουλούδια έχουν την ίδια ιδιότητα μόνο που επειδή το χρώμα τους είναι η ουσία του στοιχείου της γης, ταιριάζουν περισσότερο Νοτιοδυτικά και Βορειοανατολικά, δηλαδή στις γωνίες της γης. Ο συνδυασμός των δύο χρωμάτων δημιουργεί ένα εξίσου ισχυρό χρώμα Γιανγκ, το πορτοκαλί που θεωρείται ευεργετικό. Αν φυτεύετε λουλούδια με τις τρεις αυτές αποχρώσεις, θα φέρετε χαρούμενη ενέργεια στον κήπο σας και κατ' επέκταση στο ίδιο σας το σπίτι.
Άλλα εξαιρετικά καλότυχα χρώματα είναι το βιολετί και το μωβ. Μπορείτε να βάλετε βιολέτες, καμπανούλες βόρεια του κήπου, ιδίως πίσω από το σπίτι. Κάποιοι άλλοι ειδικοί του Φένγκ Σουί θεωρούν το μωβ ως πιο ευοίωνο χρώμα από το κόκκινο λόγω του συσχετισμού του με αυτοκράτορες και βασιλείς.
Συμπληρωματικά, το λευκό θεωρείται ψυχρό χρώμα και δε θα ήταν καλό να τοποθετηθεί ένα φυτό με λευκά άνθη σε μια είσοδο, να είναι το επίκεντρο ενός κήπου ή να γενικά να κυριαρχεί το χρώμα του. Το λευκό μπορεί να ισορροπήσει με άλλα χρώματα φυτών όπως κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο.
Τέλος, είναι καλό να φυτεύονται στην πίσω αυλή άνθη λευκού και μπλε χρώματος και στο μπροστινό μέρος να προτιμούνται φυτά με κόκκινα άνθη, ιδιαίτερα στην αυλόπορτα.

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP