Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

6 λογοι για να γελατε…

6 λόγοι για να γελάτε αφού το γέλιο σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύτερο και από τα φάρμακα!
  1. Το γέλιο ενδυναμώνει το σύστημα άμυνας του οργανισμού και μειώνει το στρες.
   2. Εκείνοι που γελούν εύκολα και έχουν την αίσθηση του χιούμορ παρουσιάζουν λιγότερα καρδιακά επεισόδια., σε αντίθεση με αυτούς που θυμώνουν εύκολα.
   3. Η αναμονή ενός ευχάριστου γεγονότος το οποίο θα συνοδευτεί από πολύ γέλιο, δημιουργεί αλλαγές στον μεταβολισμό του οργανισμού, που είναι ευεργετικές για διάφορα όργανα του σώματος και για τα αιμοφόρα αγγεία.
   4. 39% πτώση των επιπέδων της κορτιζόνης στο αίμα και 70% της αδρεναλίνης, η οποίες είναι ορμόνες που σχετίζονται με το στρες. Η μείωση αυτών των ορμονών συμβάλλει και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης οπότε και μειώνεται ο κίνδυνος βλάβης στο ενδοθήλιο που είναι ο εσωτερικός χιτώνας του αυλού των αρτηριών με συνέπεια την μείωση του κινδύνου των καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.
   5. 27% αύξηση της ενδορφίνης, η οποία είναι ορμόνη που παράγεται από τον οργανισμό, ανάλογη της μορφίνης και η οποία κάνει το άτομο να νιώθει καλά
   6. 87% αύξηση της αυξητικής ορμόνης. Η αυξητική ορμόνη έχει θετικές επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα που είναι το σύστημα άμυνας του οργανισμού

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP