Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

προσγιωση θριλερ στη Σιβηρια

Πιλότος κατάφερε να προσγειώσει με απόλυτη επιτυχία το αεροσκάφος αν και είχε παραλύσει όλο το ηλεκτρονικό του σύστημα
Μία σχεδόν "εξωπραγματική" προσγείωση στον μικρού μήκους διάδρομο μιας εγκαταλειμμένης στρατιωτικής βάσης μέσα στην "Τάϊγκα" (σιβηρικό δάσος) έκανε την Τρίτη ένα επιβατικό ρωσικό αεροπλάνο, με 81 επιβαίνοντες (72 επιβάτες, 9-μελές πλήρωμα).

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, το επιβατικό αεροπλάνο, ένα "Τουπόλεφ 154" απογειώθηκε από την ανατολική Σιβηρία, την Ιακουτία, με προορισμό την Μόσχα.
Ενώ πετούσε πάνω από τη Δημοκρατία του Κόμι, περίπου 1.500 χλμ. βορειο-ανατολικά της Μόσχας, κοντά στην 'πολική ζώνη', "παρέλυσαν" όλα ανεξαιρέτως τα ηλεκτρονικά συστήματα στο πιλοτήριο.
Ο πιλότος κατέβασε το αεριωθούμενο στα τρεις χιλιάδες μέτρα. Στη συνέχεια, εντόπισε τον μόλις 1.200 μέτρων διάδρομο της εγκαταλειμμένης στρατιωτικής βάσης.
Παρόλο που το 'Τουπόλεφ' χρειάζεται διπλάσιο μήκος διαδρόμου για την προσγείωσή του, ο πιλότος το προσγείωσε με απόλυτη επιτυχία, χωρίς την βοήθεια οδηγιών από πύργο ελέγχου, με "πτήση εξ όψεως" χωρίς αυτόματο πιλότο.
Επειδή και τα πτερύγια ανάσχεσης δεν λειτούργησαν, όπως είναι εύλογο, το αεροπλάνο βγήκε από τον μικρό διάδρομο και τελείωσε τη διαδρομή του 200 μέτρα μέσα στο σιβηρικό δάσος.
Τα δέντρα μείωσαν τη μεγάλη ταχύτητα του 'Τουπόλεφ', που ακινητοποιήθηκε χωρίς να πάθει τίποτε κάποιος από τους 81 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ήταν και τρία παιδιά.

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP