Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Στελιος Κυριακιδης τον ξερετε;

Ο Κυριακήδης Στελιος ήταν Κύπριος αθλητής μεγάλων αποστάσεων και ξεκίνησε τον αθλητισμό το 1930 κια πήρε μερος και στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1936.
 Για να πάει όμως στο Μαραθώνιο της Βοστώνηςτο 1946  πούλησε όλη την οικοσκευή του σπιτιού του.Χορηγοί τίποτα . Τα φαβοροί τότε ήταν ο ¨Αγγλος Κένεθ Μπέιλι , και ο Αμερικάνος Τζόνι Κέλι που στη καριέρα του βγήκε 15 φορές στην πρώτη πεντάδα.¨Οταν ο Κυριακήδης πήγε στη Βοστώνη ήταν 36 χρονών αλλά ήταν σε τραγική κατάσταση , οι διοργανωτές του απαγόρευσαν να συμετάσχει λόγο της κακής κατάστασης του (λόγω κατοχής μετά εμφύλιος ) , τότε ζήτησε να υπογράψει ο ίδιος και να πάρει την ευθύνη μόνος του. Ο αγώνας τέλειωσε με Νικητή τον Κυριακήδη τεράστια έκπληξη και με πανευρωπαϊκο ρεκόρ μάλιστα .
 Ο Χα΄ρι Τρούμαν τους μαζεύει μετά στον Λευκό οίκο και απευθυνεται στον Τζό Κέιλι πως έχασε απο τον πιναλεο τον ¨ελληνα ; και του απαντάει μόνο εγώ έχασα , κανένας δεν τον κέρδισε
  Αργότρεα παει στον Κυριακήδη και του λέει μπραβο παιδί μου τι θέλεις απο μένα ; θες ρούχα , τροφιμα να δυναμώσεις και λίγο ;
  ο Κυριακήδης του απανται εγώ δεν θέλω τίποτα το μόνο που ζητάω είναι να στείλεται ρούχα και τρόφιμα στον λαό μου που λιμοκτονεί .
 Και Ο Τρούμαν σρέλνει απο την Αμερική 250.000 δολάρια κια 6 πλοόα γεμ΄τα τρόφιμα , και ρουχισμό.
  Το 2000 το περιοδικό Runner;s  World τον ανακοίνωσε τον κορυφαίο δρομέα του 20ο αιώνα.

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP