Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

τελευταίος επιζών του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλου

Πέρασαν ογδόντα χρόνια και δεν ξεπέρασα εκείνη την ήττα. Ηταν η μεγαλύτερη απογοήτευση στην καριέρα μου». Ο Αργεντινός Φραντσίσκο «Πάντσο» Βαράγιο είναι ο ζωντανός θρύλος του ποδοσφαίρου. Σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο ο τελευταίος επιζών του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 1930, ο οποίος στις 5 Φεβρουαρίου συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής θυμάται τον πόνο που του προκάλεσε η ήττα στον τελικό από την Ουρουγουάη με 4-2.
Υπήρχε από τότε αντιπαλότητα», θυμάται ο πρώην επιθετικός της Μπόκα Τζούνιορς στη συνέντευξή του στην «Ελ Παΐς». «Η Ουρουγουάη είχε αποδείξει πόσο σπουδαία ομάδα ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924 και του 1928. Παίζαμε καλά, προηγηθήκαμε 2-1 στο ημίχρονο αλλά χάσαμε τελικά 4-2 καθώς τραυματίστηκαν αρκετοί παίκτες μας». Το «μικρό κανόνι», όπως τον αποκαλούσαν τότε, πιστεύει πως η Αργεντινή ήταν καλύτερη ομάδα στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά η Ουρουγουάη το κατέκτησε λόγω έδρας. «Από το πρώτο παιχνίδι με τη Γαλλία οι Ουρουγουανοί μας έβριζαν, μας έσπρωχναν. Απίστευτο».
Οταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την Ουρουγουάη, 90.000 άνθρωποι μας ασκούσαν πίεση και δεχτήκαμε πολλές κλωτσιές». Καταλήγοντας ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Μπόκα μετά τον Μάρτιν Παλέρμο που του πήρε το ρεκόρ πρόσφατα σχολίασε:«Μπορείς να αλλάξεις τους κανόνες, τα παπούτσια, την μπάλα, να υιοθετήσεις τεχνολογία, όμως δεν μπορείς να αλλάξεις το πνεύμα του ποδοσφαίρου».

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP