Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

284 δωμάτια 43 μπανια 65 τζακια

284 δωμάτια, 43 μπάνια και 65 τζάκια έχει το μεγαλύτερο σπίτι των ΗΠΑ το οποίο βρίσκεται σε μία φτωχική πόλη του Νότου, το Άσβιλ.
Πρόκειται για το μέγαρο Biltmore το οποίο για να ανακαλύψει κάποιος τετραγωνικό προς τετραγωνικό πρέπει να αφιερώσει τουλάχιστον μία ημέρα! Το σπίτι, χτίστηκε το 1895 -στα πρότυπα του ανακτόρου των Βερσαλλιών -ως εξοχική κατοικία του George Vanderbilt, μέλους μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας, η οποία μάλιστα κατασκεύασε και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αμερικής. Είναι κτισμένο σε έκταση 48.000 στρεμμάτων, με εκπληκτικούς κήπους, αμπέλια, οινοποιεία, στάβλους και. Ξενώνες ενώ χαρακτηριστικό του μεγέθους του αποτελούν τα ακόλουθα νούμερα: διαθέτει 3 ορόφους, 248 δωμάτια, 43 μπάνια και 65 τζάκια!
Από έπιπλα είναι επίσης πλήρες, με τα κομμάτια να ξεπερνούν τα 25.000 χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά τα έργα τέχνης και οι αντίκες, όπως το σκάκι του Ναπολέοντα! Σημειώνεται πως το παλατάκι είναι εδώ και δεκαετίες ανοικτό για το κοινό και, μάλιστα, είναι μία από τις πλέον προσοδοφόρες τουριστικές ατραξιόν της περιοχής.

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP