Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

16.000 χλμ το συνολικό μήκος των Ελληνικών ακτών

16.000 χλμ. περίπου είναι το συνολικό μήκος των Ελληνικών ακτών, τα μισά από τα οποία βρίσκονται στα χιλιάδες ελληνικά νησιά, ενώ τα υπόλοιπα εκτείνονται κατά μήκος των παραλίων της ηπειρωτικής χώρας.
Αυτό που χαρακτηρίζει τις φημισμένες ελληνικές ακτές είναι η μοναδική ποικιλομορφία τους (παραλίες με μήκος πολλών χιλιομέτρων, μικροί κόλποι και ορμίσκοι, αμμώδεις παραλίες με αμμοθίνες, βοτσαλωτές ακτές, παράκτιες σπηλιές με απόκρημνα βράχια και με τη χαρακτηριστική σκούρα άμμο των ηφαιστιογενών εδαφών, παράκτιοι υγρότοποι), η καθαρότητά τους και η διαύγεια των νερών, που τις έχουν καταστήσει παγκοσμίως γνωστές και για το λόγο αυτό εξαιρετικά δημοφιλείς.
Στις περισσότερες από τις τόσες ακτές η πρόσβαση είναι ελεύθερη προκαλώντας τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν, ενώ στις οργανωμένες παραλίες, παρέχεται η δυνατότητα πολλών υπηρεσιών. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και χρωμάτων κάνοντας τον οποιονδήποτε να νιώθει τη δύναμη της ιστορίας και τη θέρμη του νοτιότερου άκρου της Ευρώπης ανακαλύπτοντας την εξελικτική πορεία της σκέψης, της επίδρασης και της εμπειρίας. Η εναλλαγή των εικόνων δεν συμβαίνει στην φαντασία μας αλλά στην πραγματικότητα.

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP