Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Η ζωη σε εκτίμηση


Oσο και αν ακούγεται παράδοξο τα αναβολικά είναι ιός , Κολλητικός . Δεν γίνεται ένας αθλητής να βλέπει τον διπλανό του να ντοπάρεται και να μην δοκιμάσει . Είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση η περιέργεια. Ο Ελ Γκερούζ είναι ο Πύρος Δήμας του Μαρόκου . ¨Ένας αθληταράς μεσαίων αποστάσεων και μεγάλων ένας δοξασμένος πρωταθλητής ο οποίος μέσα από την ασφάλεια της επιτυχίας δεν είχε κανένα λόγο να κάνει την ανατριχιαστική δήλωση. <<Σε 20-30 χρόνια θα πεθάνουν οι σημερινοί Ολυμπιονίκες .
  Δεν είναι τυχαίο ότι τη δήλωση αυτή δεν την έκανε ¨Έλληνας Γερμανός Αμερικάνος αλλά ένας Αφρικανός.
  …Η Αφρική όταν κατάφερε να ξεπεράσει εν μέρει την δουλεία στους Ευρωπαίους έγινε η ‘ήπειρος του θανάτου..
  Είναι άλλο πράγμα να παθαίνεις εγκεφαλικό από το στρες της ευρωπαϊκής κοινωνίας και καρκίνο από τις ανάσες βιομηχανιών , κι άλλο να μην έχεις νερό να πιεις , να ζεις μέσα σαν κατακάθι της ζωής και να βλέπεις ζωντανά – νεκρά τα παιδάκια να περιφέρονται σε βάλτους . Και οστά κολλημένα στο δέρμα η πρησμένες κοιλίες .
  Ξεφτιλισμένοι από την ζωή είναι οι αφρικανοί και γι΄ αυτό αγαπούν την ζωή.
   Δεν πρέπει να έχουμε καμία απαίτηση να ευαισθητοποιεί ο καλοταϊσμένος και άπληστος Ευρωπαίος . Ο μισοκοιμισμένος αμερικάνος ου έχει την κοιλία μέχρι το γόνατο για να ακουμπάει τις πίτσες .
 Ούτε φυσικά θα υπήρχε κάποιος λόγος η δήλωση του Ελ Γκερούζ να παίξει στις ελληνικές εφημερίδες . Και το ΒΒC ΑΣΧΟΛΉΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΉ ΈΧΕΙ ΠΉΞΕΙ ΤΟ Λονδίνο από την αφρικάνικη μαυρίλα.
 Θα πεθάνουν οι ολυμπιονίκες από την ντόπα είπε ο Ελ Γκερούζ . Και το είπε όταν είδε τον κενυάτη φίλο του Τσελίμο να πέφτει χαμό αβοήθητος σε ηλικία 29 ετών.
  Είναι καταδικασμένος ο ΄άνθρωπος όταν χάνει αγαπημένα του πρόσωπα πονάει .Και είναι φυσικό να ξεπερνάει το θάνατο αυτός που μένει πίσω . Ο χρόνος όλα τα γιατρεύει .
  Στην Αφρική ο χρόνος έχει σταματήσει . ¨Όπως μετά το τέλος του Β παγκοσμίου πολέμου έγινε χωροχρονική παύση για τη λίστα των νεκρών και την καταμέτρηση των υλικών απωλειών , έτσι ζει η Αφρική για δεκαετίες ολόκληρες. Κάνει απογραφή νεκρών και όχι ζωντανών .
  Ο Ελ Γκερούζ μπορεί να είναι σούπερ σταρ του αθλητισμού αλλά
   Είναι ένα ανθρωπάκι . Που ξέρει ότι όλα εδώ πληρώνονται . Δεν μπορεί να νιώσει καταναλωτής , παγκοσμιοποιημένος ένας άνθρωπος που ξέρει ότι στις δίπλα χώρες οι κότες και οι άνθρωποι χάνουν το δώρο της ζωής για τους ίδιους λόγους . Σχετικά αναπτυγμένο είναι το Μαρόκο , όχι όμως ξεκομμένο από την Αφρική.
  Ο Ελ Γκερούζ δεν βγήκε να τα πει αυτά μετά το θάνατο Της Γκρίφιθ αλλά μετά από τον χαμό ενός Κενυάτη
   Ξέρεις πως βλέπει τη ζωή ένας Κενυάτης σαν μπαρμπούτι . Με την διαφορά ότι του έδωσαν τα ζάρια φτιαγμένα και έρχονται συνέχεια ντόρτια.
  Τα περισσότερα Αφρικανικά κράτη δεν έχουν λεφτά όχι για να δίνουν τις εξηντάρες στους ολυμπιονίκες αλλά για να αγοράσουν 50 κούτες ασπιρίνες . Ένας Κενυάτης ολυμπιονίκης θα είναι ευτυχισμένος αν μπορεί να βρίσκει νερό να πιει κάθε μέρα.
  Στη Ευρώπη δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την Εξηντάρα διότι μας κόβουν φόρο. Συμβαίνουν αυτά  όμως .
 Εκτιμάς κάτι που δεν έχεις . Εμείς εδώ τα έχουμε όλα . Η σχεδόν όλα . Όταν αρχίσουμε να τα χάνουμε τότε τα εκτιμούμε όλα
  Μπράβο στον Ελ Γκερούζ που βρήκε την ψυχική υγεία και το θάρρος να τα πει και να προειδοποιήσει τον κόσμο . Οι μόνοι που θα τον ακούσουν και θα τον καταλάβουν είναι κάτι Αιθίοπες Κενυάτες Μοζαμβίκη…. Αυτοί ξέρουν τι είναι να χάνεις κάθε μέρα και ένα δικό σου άνθρωπο .. Και να ξυπνάς το πρωί είναι ύψιστη επιτυχία . Ναι ακόμη και από πενταπλό τζάκ – ποτ στο τζόκερ.

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP