Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Σαν να ηταν Παραδεισος

Σαν να ήταν παράδεισος

Ο κόσμος και εμείς !!!!
Αν περιορίζαμε ολόκληρη την ανθρωπότητα σε ένα χωριό 100 κατοίκων ,αλλά διατηρούσαμε τις αναλογίες όλων των λαών τότε αυτό το χωρίο θα αποτελείτο από :
57 Ασιάτες
21 Ευρωπαίους
14 Αμερικάνους
8 Αφρικανούς
52 Γυναίκες
48 άνδρες
70 μη άσπρους
30 άσπρους
70 μη χριστιανούς
30 χριστιανούς
89 ετερόφυλους
11 ομοφυλόφιλους
6 πρόσωπα θα κατείχαν το 59% του παγκόσμιου πλούτου .
Και τα 6 θα προέρχονταν από την Αμερική.
80 θα είχαν μη ικανοποιητικές συνθήκες κατοικίας
70 θα ήταν αναλφάβητοι
50 θα ήταν υποσιτισμένοι
1 θα πέθαινε
2 θα γεννιόνταν
1 θα είχε κομπιούτερ
1 θα είχε πτυχίο πανεπιστημίου .
Αν κάποιος παρατηρήσει τον κόσμο από αυτήν την πλευρά , τότε γίνεται φανερό ότι η ανάγκη για συναδέλφωση κατανόηση , αποδοχή και μόρφωση θα ήταν πολύ μεγάλη. Σκεφτείτε τα ακόλουθα :
Αν σήμερα το πρωί ξυπνήστε υγιείς και όχι άρρωστοι τότε είστε πιο τυχεροί από από 1 εκατομμύριο ανθρώπους οι οποίοι δεν πρόκειται να ζουν την επόμενη εβδομάδα .
Αν δεν ζήσατε ποτέ πόλεμο , ούτε νιώσατε την μοναξιά της αιχμαλωσίας , την αγωνία του τραυματισμού και την πείνα τότε είστε τυχεροί από 500 εκατομμύρια ανθρώπους του κόσμου.
Αν μπορείτε να πηγαίνετε στην εκκλησία χωρίς τον φόβο θα σας απειλήσουν , θα συλλάβουν , η θα σας σκοτώσουν , τότε είστε τυχεροί σε 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους του κόσμου.
Αν έχετε φαγητό μέσα στο ψυγείο σας , αν είστε ντυμένοι , αν έχετε μια στέγη πάνω από το κεφάλι σας και ένα κρεβάτι , τότε είστε πλουσιότεροι από το 75% των κατοίκων αυτού του κόσμου
Αν έχετε λογαριασμό στην τράπεζα , λίγα λεφτά στο πορτοφόλι και λίγα ψιλά σε κουμπαρά , τότε ανήκετε στο 8% των ευπόρων ανθρώπων του κόσμου.
Αν διαβάζετε αυτήν την είδηση είστε διπλά ευλογημένος γιατί : 1). Κάποιος σας έχει σκεφτεί 2) Δεν ανήκετε στα 2 δισεκατομμύρια ανθρώπων που δεν ξέρουν να διαβάζουν 3)Έχετε Η/Υ
Κάποιος είπε κάποτε : Να δουλεύεις σαν να μην σου χρειάζονται χρήματα , να αγαπάς σαν να μην έχεις πληγώσει ποτέ , να χορεύεις σαν να μην σε παρακολουθεί κανείς , να τραγουδάς σαν να μην σε άκουγε κανείς , να ζεις σαν να ήταν ο παράδεισος πάνω στη γη.
Αυτή είναι η διεθνής εβδομάδα φιλίας . Δώστε αυτήν την είδηση σε όσους ονομάζετε φίλους . Αν δεν τη δώσετε δεν θα γίνει τίποτα . Αν τη δώσετε θα κερδίσετε ένα χαμόγελο από κάπου

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP