Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

Μηνυμα στηριξης της ελληνικης οικονομιας απο τον Νικολα Σαρκοζι

Δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταρρεύσει μία χώρα που βρίσκεται στο ευρώ. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ένα 24ωρο πριν τη συνάντησή του στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταρρεύσει μία χώρα που βρίσκεται στη ζώνη του ευρώ. Εάν δεν υποστηρίζαμε την Ελλάδα, διότι η χώρα καταβάλλει προσπάθειες, δεν θα υπήρχε ανάγκη να φτιάχναμε το ευρώ» τόνισε ο Ν.Σαρκοζί στη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που είχε με Γάλλους αγρότες, στο πλαίσιο της Γεωργικής Έκθεσης στο Παρίσι.

Η δήλωση αυτή αποκαλύπτει, κατά κάποιον τρόπο, το κλίμα που θα επικρατήσει κατά τη συνάντησή του, την Κυριακή, με τον Έλληνα πρωθυπουργό -τη δεύτερη κατ' ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων μέσα σε ένα μήνα.
Η συνάντηση θα γίνει στις 6 το απόγευμα και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.
Κάτι που αξίζει να σημειωθεί σε σχέση με τη συνάντηση, είναι ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, τρεις Γάλλοι (Ν.Σαρκοζί, Τρισέ της ΕΚΤ και Στρος-Καν του ΔΝΤ) ελέγχουν -σε μεγάλο βαθμό- το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει στο Παρίσι δύο 24ωρα μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, συνάντηση που κατέληξε σε μία κοινή θέση Αθήνας-Βερολίνου για την αντιμετώπιση των φαινομένων κερδοσκοπίας.
Η κ. Μέρκελ προέτρεψε την Ελλάδα να συνεχίσει στο δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών και προσφέρθηκε να δώσει τη γερμανική τεχνογνωσία σε θέματα μεταρρυθμίσεων, ενώ συνεχάρη την Αθήνα για τα ουσιαστικά μέτρα που έλαβε, προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της.
Να σημειωθεί πως μετά το Παρίσι ακολουθεί η Ουάσινγκτον, όπου την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

  © Blogger template 'Portrait' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP